Hírek

Elérhetőségek

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS EREDMÉNYE - 2019. szeptember 28.

RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS EREDMÉNYE

Egészség ezreknek, milliók a kórháznak. 5 891 600 forint gyűlt össze Piliscsabán.

Köszönjük minden résztvevőnek, aki hozzájárult a jótékonysági rendezvény sikeréhez! Köszönjük az együttműködést, az összefogást, amivel őszi csúcsot tudtunk dönteni a Richter Egészségváros rendezvényén, 2019. szeptember 28-án. Érden 67.000 fő lakosságszámnál 4.132.400,- Ft, Veszprémben, megyeszékhelyként 60.000 fős lakosság esetén 6.149.300,- Ft volt az átadott adományok összege! Szenzációs eredményként értékelhetjük, hogy Piliscsabán 5 891 600,- Ft lett az adomány összege 8.600 fős lakosságnál!

Külön köszönet Kimmelné Sziva Mária Pilisvörösvár alpolgármesterének, Csicsmanczai Tamásné Pilisszántó polgármester asszonyának és Dr. Surjánné Dr. Tóth Margit Pilisvörösvár Szakrendelő igazgatónőjének a részvételt.

A Bajcsy-Zsilinszky úton, szombaton, 9:00 és 17:00 óra között több mint 30 fontos szűrésen és tanácsadáson illetve színes aktivitásokon vehettek részt az eseményre kilátogatók. A résztvevő piliscsabaiak és a környék lakosai ráadásul a pilisvörösvári szakrendelőért is tettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt. Az összegyűlt   5 891 600 forintos adományösszegből nőgyógyászati ultrahangkészülék beszerzését tervezi a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet.

A Richter Egészségváros egész napos rendezvénye a piliscsabai sportpályától indított közös egészségsétával vette kezdetét, amelyen 413-an vettek részt. Az esemény nagyszínpadán sport- és tánccsoportok fellépései váltották egymást, míg a több mint 30 sátorban előadások, tanácsadások, szűrések és színes programok várták az érdeklődőket. Nagy volt az érdeklődés a csontsűrűség, a koleszterinszint és a vércukorszint mérés iránt. A Richter a Nőkért sátorban Jaksity Kata, Szily Nóra, Béres Alexandra, és Zsiros László Róbert értékes előadásait hallgathatták az érdeklődők. Az piliscsabaiak az esemény beharangozásaként megtartott Richter Gedeon életét bemutató „Nem tűntem el” című film vetítésén is részt vehettek.

Az egészségtudatos életmódnak fontos eleme a mozgás is. A Richter Egészségváros eseményre kilátogatók BMI- és testzsír mérésen is részt vehettek, valamint a leglelkesebbek még együtt is tornázhattak Katus Attila aerobik világbajnokkal.

Piliscsaba Város és a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet közös szervezőmunkájának, a helyi és a térségi civil összefogásnak, valamint a piliscsabaiak kiemelkedő aktivitásának a nap végére meglett az eredménye: a minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypontok megtöbbszörözték az alapadományt. Így a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 2 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 5 891 600 forintra nőtt.

Az adományt Olasz Saroltától, a Richter Gedeon Nyrt. képviselőjétől vehette át az intézményvezető. „Nem is tudok mit mondani. Nagyszerű volt látni, hogy a piliscsabaiak milyen aktívan részt vettek az Egészségváros szűrésein és programjain. Talán a közösség ereje még többet jelent nekem, mint maga a pénzösszeg, különös tekintettel arra, hogy Piliscsaba nem is egy nagy település. Szeretném megköszönni a Richternek az adományt, a helyieknek a részvételt, és külön köszönöm mindenkinek, aki a rendezvényben segített. Sikerült teljesítenünk az adománycélt, vagyis beszerezhetjük a nőgyógyászati ultrahangkészüléket.” - zárta köszönő soraival a rendezvényt Dr. Surjánné Dr. Tóth Margit, megbízott igazgató.

Bácskai Beáta, Piliscsaba alpolgármestere annyit tett még hozzá, hogy külön kiemelné a helyi lakosok lelkesedését. „Úgy értékelem, hogy ez a siker sokat segít a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézetnek. Köszönöm az együttműködést a Richternek, hogy az Egészségváros ellátogathatott Piliscsabára. Nagyon köszönöm a sok munkát és a résztvevők lelkesedését – nem csak a piliscsabaiaknak, hanem a pilisvörösváriaknak is.”

Piliscsaba Város, a Piliscsaba Város Fejlesztési és Üzemeltető Intézménye és a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet közös szervezőmunkájának, illetve a helyiek aktív részvételének hála összesen 5 891 600 forint gyűlt össze a piliscsabai Richter Egészségvároson! 

Bácskai Beáta
Piliscsaba alpolgármestere