Hírek

Elérhetőségek

2021. évi adózási határidők

január 15.            KATA adóalanyok bevallási határideje (amennyiben az előző évben szüneteltetett)

február 15.          KATA adóalanyok esetében a Htv. 39/B. § (9) bekezdése alapján az egyszerűsített - Htv. 39/B. § (3) bekezdése szerinti - adóalap-megállapítás választását a vállalkozó az önkormányzati adóhatósághoz jelenti be    

február 25.          NYHIPA nyomtatvány benyújtása azon mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozók részére, akik élni szeretnének az 50 százalékos adóelőleg-fizetés mérséklésével és a feltételeknek megfelelnek

március 16.          a helyi adók első részletének fizetési határideje

május 31.             Helyi iparűzési adóbevallás benyújtásának határideje a 2020. adóévről

szeptember 15.   a helyi adók második részletének fizetési határideje

Amennyiben az építmény- és telekadóban bármilyen változás történik, úgy kérjük, azt az adókötelezettséget érintő változást követő 15 napon belül bejelenteni szíveskedjenek!

A 2021. évi helyi adókivetésről szóló számlaegyenlegek (értesítés) postázásra kerültek. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a számlaegyenleg-értesítők a 2021. január 31-ei állapotot tükrözik.

A vállalkozók és azon magánszemélyek, akik az elektronikus kapcsolattartást választották a (számlaegyenleg) értesítőt a cég-, illetve ügyfélkapujukba belépve tekinthetik meg.

Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleink adófolyószámla-egyenlegüket bármikor lekérdezhetik az E-önkormányzati portálon keresztül:
https://ohp-20.asp.lgov.hu/szolgaltatasok
A fenti portálon adózóink elektronikus ügyindítást és az adók megfizetését is kezdeményezhetik.