Hírek

Elérhetőségek

A Piliscsabai Irodalmat Kedvelők Klubja (PIKK) beszámolója

Kedves Piliscsabaiak! 
Helyhiány miatt kimaradt a Piliscsabai Polgár augusztusi ill. szeptemberi számából az irodalmi klubunk beszámolója – melyet ezúton adok közre. Ezúton is biztatok minden irodalmat kedvelőt, hogy ha ideje engedi, csatlakozzon hozzánk az új évadban!
A Piliscsabai Irodalmat Kedvelők Klubja (PIKK) a júliusi összejövetelét „házon kívül”, a Petőfi Irodalmi Múzeumnak otthont adó budapesti Károlyi-palotában, hazánk egyik legszebb klasszicista műemlék épületében tartotta. A klub tagjai július 12-én közösen tekintették meg a „Magukra maradt bútorok” című kiállítást, amely magyar írók és költők személyes relikviáiból került összeállításra. Ezeknek a bútoroknak az értéke abban áll, hogy magukon viselik egykori tulajdonosuk élethelyzetét: vallanak anyagi helyzetükről, és olykor a szerzők stílusát is tükrözik.
A múzeum jelenleg helyt ad egy André Kertész fotóiból összeállított kiállításnak is, amelynek a középpontjában az író – újságíró Bölönyi György és a fotóművész kapcsolatának a története áll. Ezen túlmenően megtekinthető volt egy kisebb ízelítő az „Ady 100” gyűjteményes kiállítás anyagából is.
A tárlatok megtekintését követően dr. Szelke László PIM-es ismeretségének köszönhetően tárlatvezetést kaptunk olyan –a nagyközönségtől elzárt – területeken, mint a múzeum könyvtára, és a Károlyi rezidencia egykori báltermei, télikertje és szobái.
A múzeumlátogatás után a klubtagok a Károlyi kertben található kávéház teraszán kiértékelték a korábbi két belső pályázatra írt pályaműveket: az APEVÁK-at és az egyik Wass Albert mű kezdő soraiból véletlenszerűen kiválasztott szavakkal írt prózai alkotásokat. Ezt követően megbeszéltük, hogy az őszi – szeptember 13-án 18 órakor a Klarissza házban megrendezésre kerülő - következő foglalkozásra valamennyien elolvassuk Závada Pál: Hajó a ködben című regényét, és a nyári szünetet követő első klubfoglalkozáson ezt fogjuk megvitatni.
A klub tehát tovább működik, és még mindig nem késő csatlakozni! E-mail címük: pikklubja@gmail.com.

Holécziné Tóth Zsuzsa
klubvezető

Csatolmány(ok):