Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató a helyi adókról

Tisztelt Adózók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020.II.félévi helyi adók és a gépjárműadó befizetésének határideje: 2020. szeptember 15.

Az aktuális adófolyószámla-egyenleget – ügyfélkapuval rendelkező adózóink – az E-önkormányzati portálon a következő elérhetőségen tekinthetik meg: https://ohp-20.asp.lgov.hu/szolgaltatasok

Az adók befizetése banki átutalással is teljesíthető, az adónemekhez tartozó számlaszámok a következő linken találhatók: https://piliscsaba.asp.lgov.hu/piliscsaba-varos-onkormanyzatanak-adok-illetekek-es-dijak-befizetesere-szolgalo-bankszamlaszamai

Felhívjuk a helyi vállalkozók figyelmét, hogy a 2019. adóévről a helyi iparűzési adó bevallását legkésőbb 2020. szeptember 30-ig nyújthatják be on-line hivatalunk felé (a NAV oldaláról elérhető 19HIPA nyomtatványon vagy az E-önkormányzati portálon keresztül: https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas)

A 2019. adóévről összeállított bevallásban az adóalapra jutó iparűzési adó összegének megállapításához még az 1,5%-os adómértéket kell alkalmazni!
A 2020. évi  adóelőlegeknél viszont már az 1,85%-os (2020.01.01-től hatályos) önkormányzati rendelet szerinti adómértékkel kell számolni.  Az adóelőleg további számítása változatlanul a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 41. §. (5), (6), (7) bekezdése alapján történik.

Kérjük a határidők betartását!

 

                                                                                                                                                                            Polgármesteri Hivatal